Miért érdemes áttérni a levegő-víz hőszivattyú rendszerre?

Miért érdemes áttérni a levegő-víz hőszivattyú rendszerre?

A hőszivattyús megoldás egyre elterjedtebb lesz. Energiatakarékos és környezetbarát megoldás. Egy ilyen berendezéssel megoldhatjuk otthonaink, irodánk fűtését, hűtését, de akár a melegvíz ellátását is.

A levegő-víz hőszivattyú megoldás mellett azonban vannak más lehetőségek is.

Hőszivattyú típusok

  • Geotermikus, víz-víz hőszivattyús rendszerekről.
  • Lakossági klímákról, levegő-levegő rendszerekről.
  • De vannak olyan hőszivattyúk, melyek a talajhőből nyerik az energiát.

Természetesen egyelőre most maradjunk a levegő-víz hőszivattyúknál. Ezek a rendszerek klímákhoz, hiszen a külső levegőt használják fel. Árammal működnek, így nem történik károsanyag-kibocsátás.

Mi a levegő-víz hőszivattyú rendszer és hogyan működik?

A levegő-víz hőszivattyú rendszer külső levegőből von el hőt, amivel azt a vizet melegít fel, ami a fűtőtestekben kering. Felépítését és telepítését tekintve ez a legegyszerűbb, és ezért a legkedveltebb hőszivattyú típus. A levegő-víz hőszivattyú működése jól áttekinthető. Általában két egységből, egy béltériből és egy kültériből áll. Ezek telepítése nem igényel semmilyen extra előkészítő munkát, csupán a megfelelő helyet kell nekik biztosítanunk.

Milyen előnyökkel jár a levegő-víz hőszivattyú rendszer használata?

Amellett, hogy a levegő-víz hőszivattyú energiatakarékos és környezetbarát, egyszerű is a használata. Egy ilyen rendszerrel akár 30-40 százalékot tudunk megspórolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.